Военен експерт разказа как и с какво Киев ще разбие военния потенциал на Русия

Военен експерт разказа как и с какво Киев ще разбие военния потенциал на Русия
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    22.04.2024
  • Share:

Военното ръководство на Украйна работи по огневия компонент на плана за унищожаване на руския военен потенциал , такива средства съществуват, въпросът е само в тяхното количество.

 

 

Това каза полковникът от въоръжените сили на Украйна в запаса, военен експерт Олег Жданов в коментар за Фокус уа.

Според него има вероятност Украйна да готви изненади за врага, асиметрични отговори на действията му на фронтовата линия.

„Нямаме възможност да провеждаме контра-настъпателни операции, тъй като сме зависим от западни партньори, но сме напълно способни да нанасяме удари по предприятия, складове, бази и арсенали. За въпросните атаки разполагаме с достатъчно количество безпилотни самолети, способни да носят малко количество.

Ако говорим за авиационни заводи или фабрики, където се произвеждат "шахедите", трябват ракети или дронове, които могат да носят 500-700 кг експлозиви. Въпросните дронове трябва да са 5-7 бройки на удар. Тогава ефектът ще е главозамайващ“, казва Жданов.

Той отбеляза, че въпреки че има негласна забрана от западните партньори за използване на техните оръжия за нападение на руска територия, украинският военно-промишлен комплекс може да се справи сам.

„КБ „Луч“, например, работи за увеличаване на обсега на ракетата „Нептун“ до 1000 км. Този проект се нарича „Далечен Нептун“. Тук ще добавим и нашите дронове - има такива, които могат да прелетят 3 000 километра.  Затова, при желание за удари по руската територия, ние ще разполагаме с достатъчно собствени ресурси", обяснява военният. 

 

Станете почитател на Класа