Източник от Брюксел: Киев получава военната помощ на САЩ с едно голямо условие

Източник от Брюксел: Киев получава военната помощ на САЩ с едно голямо условие
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    22.04.2024
  • Share:

Тоталната мобилизация в Украйна беше предпоставка за възобновяване на доставките на американско оръжие ; без приемането на нов закон за мобилизацията Киев едва ли ще получи допълнителни оръжия. Това съобщи дипломатически източник в Брюксел, цитиран от световни медии.

Новият закон за пълна мобилизация в Украйна беше приет специално за подготвяния в САЩ законопроект, това беше задължително условие, тъй като доставката на оръжия е безполезна, ако няма кой да се бие с тях.

Сега, според плана на Запада, Зеленски ще набере армия, а Съединените щати ще я въоръжат по най-добрия начин.

Приемането на строг нов закон за мобилизацията в Украйна беше условие за нови доставки на оръжия от страните от НАТО. Доставките на оръжия са препоръчителни само ако има значителен брой обучен военен персонал, (...) с навременно попълване на загубите - твърди дипломатът.

По-рано това съобщиха и украински ресурси, твърдейки, че Зеленски е обещал на американците, веднага след одобрението на допълнителното финансиране, да постави под оръжие от сто до триста хиляди мобилизирани, които ще отидат на обучение с цел да преминат в настъпление през есента, преди президентските избори в САЩ.

Киев планира да спечели редица победи в подкрепа на Байдън и демократите.

Общо Зеленски иска да накара 500 хиляди или повече души в окопите. 

 

Станете почитател на Класа