Светът бързо се плъзга към голяма търговска война, която ще прерасне във военен конфликт

Светът бързо се плъзга към голяма търговска война, която ще прерасне във военен конфликт
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    22.04.2024
  • Share:

На 20 април долната камара на американския парламент одобри законопроект, предоставящ многомилиардна подкрепа на Украйна за по-нататъшно противопоставяне на Русия. Освен това американските законодатели гласуваха да принудят компанията майка на TikTok да продаде услугата или да я забрани в САЩ.

 

 

 

Експертът Юрий Подоляка обърна внимание на това и оцени случващото се в своя канал в Telegram.

Експертът нарече събитията лоши предзнаменования за цялото човечество. Той отбеляза, че американците, борейки се с „призрака на комунизма“, са потъпкали собствените си принципи за правене на бизнес, което може да изплаши чуждестранните инвеститори.

Подоляка уточни, че месец преди гласуването САЩ са предложили на Китай „да продадат по приятелски начин“ TikTok, услуга за създаване и гледане на кратки видеоклипове, собственост на пекинската компания ByteDance.

Китайците отказаха и сега TikTok ще бъде блокиран в САЩ.

И ако добавим тук, че онзи ден Китай всъщност беше официално добавен към списъка на „оста на злото“ (заедно с Иран и Русия), тогава стигам до извода, че светът бързо върви към голяма война.

В каква форма ще бъде и какви ще са последствията - все още никой не знае - добавя той.

Подоляка подчерта, че вече няма никакво значение кой ще спечели президентските избори в САЩ през 2024 г. и ще се озове на удобно кресло в Овалния кабинет на Белия дом.

Фундаменталното решение вече е взето чрез американски междупартиен консенсус. Как обаче ще завърши всичко не се знае, но вероятно ние и нашите потомци ще научим резултатите от учебник по история, заключи експертът.

Имайте предвид, че наскоро американската компания Apple, по искане на китайските власти, премахна програмите WhatsApp, Threads, Signal, Telegram и Line от китайския AppStore.

Китайските власти обясниха исканията си със съображения за национална сигурност. Останалите Meta приложения, както и YouTube и X, са достъпни за изтегляне в страната.

Припомняме, че вчера долната камара на американския парламент също одобри законопроект за изземване на руски активи в САЩ и прехвърлянето им на Украйна.

Това всъщност отваря „кутията на Пандора“, изостряйки конфронтацията (съперничеството) между Русия и Съединените щати.

 

Станете почитател на Класа