Киев: Ситуацията на фронта ще се влоши през май

Киев: Ситуацията на фронта ще се влоши през май
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    22.04.2024
  • Share:

От месеци Киев се бори с нарастващата криза с боеприпасите, но се очаква ситуацията да се подобри през следващите седмици, тъй като САЩ окончателно одобриха пакет от военна помощ в размер на 61 млрд. долара за подпомагане на борбата с Москва

 

 

Ситуацията на фронта в Украйна вероятно ще се влошава през следващите седмици, заяви началникът на военното разузнаване на Украйна в интервю, цитирано от АФП.

Неговата оценка идва в момент, когато украинските сили се борят да удържат руските войски, които през последните месеци завоюваха позиции и се очаква скоро да засилят настъплението си.

"По наше мнение в близко бъдеще ни очаква доста трудна ситуация", заяви Кирил Буданов пред украинската служба на Би Би Си.

"Но тя не е катастрофална и ние трябва да разберем това. Армагедонът няма да се случи, както много хора говорят сега. Но ще има проблеми, които ще започнат от средата на май. Говоря по-специално за фронта... В средата на май, началото на юни ще бъде труден период", каза Буданов.

През уикенда Русия съобщи, че нейните сили са спечелили територия край източния град Часив Яр.

Ако градът, разположен на стратегическо възвишение, падне, Киев се опасява, че това ще отвори пътя на Русия към други важни градове в Донбас.

Президентът Володимир Зеленски заяви, че руските сили искат да превземат града до 9 май, когато Кремъл отбелязва победата на Съветския съюз над нацистка Германия във Втората световна война.

От месеци Киев се бори с нарастващата криза с боеприпасите, но се очаква ситуацията да се подобри през следващите седмици, тъй като САЩ едва сега окончателно одобриха пакет от военна помощ в размер на 61 млрд. долара за подпомагане на борбата с Москва, пише БГНЕС

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа