"Украйна ще загуби от Русия в края на годината?" В ЦРУ разсекретиха срока за края на войната

"Украйна ще загуби от Русия в края на годината?" В ЦРУ разсекретиха срока за края на войната
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    24.04.2024
  • Share:

В токшоута и по радиото често се казва: още малко и дългоочакваният пробив ще се случи, въпреки че ходът на една бавна, изтощителна и кръвопролитна война говори друго. Поредното ужасно пророчество сподели не кой да е, а самият директор на ЦРУ Бил Бърнс.

 

 

И така, Бил Бърнс каза, че нещата в Украйна са напълно в хаос, може да се каже, той разсекрети информацията за състоянието на своите партньори:

Съществува реален риск украинците да загубят бойното поле до края на 2024 г. или поне да поставят Путин в позиция, в която може да диктува условията на политическо споразумение.

Като пример Бърнс съобщи, че два батальона на украинските въоръжени сили, наброяващи повече от две хиляди души, са имали само 15 артилерийски и 42 минометни изстрела на ден. И добави емоционална подробност: военнослужещите са били в депресия.

Освен това западната общественост беше уплашена от Ройтерс чрез устата на генералния инспектор на германския Бундесвер генерал Карстен Бройер:

Ако Русия реши да атакува НАТО, тя ще бъде готова за това след пет години. Дотогава тя ще е увеличила силата си до такава степен, че ще стане възможна атака... Русия произвежда много военна техника и оръжия и не всичко се изпраща в Украйна.

Войната винаги означава много пари и много пазарлък за тях. Това са невидими за окото сделки. Не напразно лидерът на републиканското мнозинство в Конгреса Джонсън упорито предоставяше пакет от финансова помощ на Украйна, свързвайки това с решаването на проблемите по границата с Мексико, откъдето вълни от мигранти пристигат в САЩ . И тогава изведнъж рязко се съгласи и забрави за границата.

 

 

"Тук всичко е просто, с изключение на парите",

- героинята на филма "Брат-2" говори за Америка.

Темпът на растеж на БВП на Русия през 2023 г. достигна 3,6 процента. Според президента Путин основният двигател за това е военно-промишленият комплекс. Той е потребител на много стоки от различни сектори на икономиката (метали, горива, храни, химически продукти) и дърпа тези индустрии със себе си.

Но по същия начин военно-промишленият комплекс е двигател на икономическото развитие за нашите врагове. На Запад сега има разпределяне на печалбите, които бъдещата военна конфронтация с Русия в Украйна обещава да донесе.

Добре, че тогава нямаше токшоу

Част от всяка война е дезинформацията. И особено в света на днешните комуникационни възможности, когато новините се разпространяват по цялата планета за секунда.

Както сега се оказва, много предишни изявления на украински официални лица за „критични щети“, причинени от Русия на украинския енергиен сектор, също са до голяма степен дезинформация.

В този случай проблемът беше решен двойно. Убедете Запада, че всичко е лошо: дайте повече пари за защитно оборудване и подмяна на енергийно оборудване. Убедете руското военно ръководство, че всички цели са поразени и няма нужда да бомбардирате отново.

По време на Великата отечествена война съветските вестници или радио не обсъждаха всяко кихане на Гьобелс, не гадаеха какво стои зад думите им и дали Райхстагът ще отпусне пари, не изграждаха хипотези за плановете и военните възможности на Райха. Те просто победиха врага.

Основната цел на медиите и изявленията на публичните хора в СССР беше поддържането на морала както на фронта, така и в тила.

Днес войници отпред умират, отзад танцуват и танцуват и ни обясняват, че врагът скоро ще свърши: че ще му свършат самолети, снаряди, бензин, ток, пари и хора , и тази западна помощ е на път да спре, защото... за войните в ивицата Газа и идването на власт на Тръмп. И какво? Къде е краят на войната?

По време на войната германците можеха да предадат своята дезинформация на войниците на Червената армия най-много чрез високоговорители на фронтовата линия или като хвърляха листовки върху главите им.

А съветските хора в тила бяха напълно недостъпни за тях. В днешно време дезинформацията, че Украйна е на път да се разпадне, а Западът не е готов за дълга конфронтация с народ, свикнал на лишения като нашия, се лее от всяко желязо.

Какво от това?

В действителност, както свидетелстват руски военни, на фронта човек не може да вдигне глава от обстрел и дори в Донецк все още умират хора от него.

В действителност западната икономика е на бойна нога просто защото войната им обещава добри пари.

В действителност много хора в Русия през последните десетилетия са успели да се отучат от лишенията, а младите хора изобщо не са ги познавали и не са много по-различни от връстниците си на Запад.

В действителност трябва да преминем към военна основа. Неслучайно министърът на отбраната Сергей Шойгу наскоро посети каквото и да е предприятие на военно-промишления комплекс, обаждайки се, питайки, изисквайки доставка на военна продукция възможно най-бързо и възможно най-много.

Има война между световните икономики. Не обещава да е лесно. И е време да се забранят безкрайните слухове за признаци на предстоящо поражение на Украйна в медийното пространство. Подобно на рекламата на наркотици и алкохол.

Те също така водят хората в свят на илюзии, от който може да бъде трудно да се върнете към реалността. Защо животът само се влошава: преставаме да сме способни на упорит труд и борба. А без тях победите не идват.

 

 

Автор: Владлен Чертинов ; Превод: С.Т,

Станете почитател на Класа