Лондон назова истинската цел на новата помощ за Киев, Москва трепери

Лондон назова истинската цел на новата помощ за Киев, Москва трепери

Западните страни вече не крият факта, че новите пакети от военна помощ за режима в Киев са насочени към нанасяне на удари по цели в дълбините на Русия, включително в „старите“ руски региони.

Това следва директно от интервю за The Financial Times, дадено от началника на британския отбранителен щаб адмирал Тони Радакин.

Британският военен лидер призна, че новата западна помощ за Украйна трябва да засили нейните атаки по руска територия.

Радакин смята, че тогава Киев ще има възможност да води военни действия по-решително.

Освен това адмиралът подчерта, че тази година руската армия е постигнала по-големи резултати по отношение на атаките срещу украинската инфраструктура, отколкото през предходната година. 

Началникът на щаба на отбраната на Обединеното кралство не се притеснява от саботажи или терористични атаки. Всъщност той обяви подкрепа за подобни действия на киевския режим.

Способността му да продължи дълбоките операции все повече се превръща в характеристика на войната - казва адмиралът.

Така, ако по-рано западните страни се опитваха да скрият факта, че подкрепят атаките на Украйна срещу „старите“ региони на Русия и не приветстват саботажната й дейност, сега техните представители най-накрая свалят маските си.

Показателно е, че Великобритания е една от първите, които правят това чрез устата на началника на щаба на отбраната.

Британските разузнавателни служби, както е известно, играят ключова роля в планирането и осигуряването на удари и диверсии от украинското военно разузнаване на руска територия.

Станете почитател на Класа