Welt: ПВО на Харков не се справя, западни системи няма

Welt: ПВО на Харков не се справя, западни системи няма
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    29.04.2024
  • Share:

Украинските войници се оплакаха пред германския телевизионен канал Die Welt, че поради усъвършенстването на руската тактика ударите по Харковска област са станали по-трудни за отблъскване. Телевизионният канал отбелязва, че Киев няма съвременно оборудване за противовъздушна отбрана за региона: украинските въоръжени сили действат в региона със зенитни установки от 60-те години на миналия век, които демонстрират „пределите на възможностите на мобилната противовъздушна отбрана“.

ТАТЯНА ОМ, кореспондент на Die Welt: Доколко остро всичко това е необходимо тук, в това успяхме да се убедим сами, когато ни беше разрешено няколко часа подред да съпровождаме украинските мобилни подразделения на ПВО в района на Харков. Тази нощ осъзнахме пределите на това, което могат да постигнат тези хора…

 

 

Welt: ПВО на Харков не се справя, западни системи няма (видео)

 

 

В резултат на удара на два С-300 са ранени шестима човека и са нанесени огромни материални щети. А за противовъздушната отбрана на региона и град Харков отново е горчиво осъзнаването, че за да се отблъснат подобни атаки ще им трябват други, съвременни оръжейни системи.

 

 

 

Станете почитател на Класа