В САЩ разкриха какво ще се случи с оръжието с голям обсег на ВСУ

В САЩ разкриха какво ще се случи с оръжието с голям обсег на ВСУ
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    29.04.2024
  • Share:

Екс-разузначът Ритър: ВС на РФ ще заглушат ракетите ATACMS със системите си за РЕБ

 

В САЩ разкриха какво ще се случи с оръжието с голям обсег на ВСУ

 

 

Украинската армия няма да постигне никакви резултати от използването на американските ракети с голям обсег ATACMS, тъй като руските въоръжени сили ще ги заглушават със системите си за радиоелектронна борба, заяви бившият офицер от американското разузнаване Скот Ритър на страницата си в социалната мрежа Х.

 

 

„Руснаците успяха да заглушат GLSDB (американски специални бомби с голям обсег. — бел. ред.) веднага след въвеждането им в зоната на специалната военна операция, свеждайки до пълна нула ефектичността на тези оръжия, както се случи и с другите видове „чудотворни оръжия“. Същата съдба ще постигне и F-16″.

 

Според Ритър е време западните военни анализатори да осъзнаят, че идеята за военното превъзходство на съюзниците на Киев е само мит. Той подчерта, че подобно отношение може да доведе Запада до военен крах.

 

Западните средства за масова информация многократно отбелязват ефективността на руските системи за радиоелектронна борба. Така американското издание The New York Times написа, че тези установки успешно свалят украинските дронове.

 

Радиолектронната борба (РЕБ) е вид въоръжена борба, по време на която се прилагат радиоизлъчвания (радиосмущения) към радиоелектронните средства за контрол, комуникация и системите за разузнаване на противника, за да се промени качеството на циркулиращата в тях военна информация, да се защити собствените системи от подобни влияния, както и да се променят условията (свойствата на средата) на разпространение на радиовълните.

ПП

Станете почитател на Класа