Сирски: На фронта е трудно, Русия се опитва да стигне до Курахово и Покровск

Сирски: На фронта е трудно, Русия се опитва да стигне до Курахово и Покровск
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    07.05.2024
  • Share:

"Положението на източния фронт в момента е тежко. Руските войски се опитват да достигнат големите селища Курахово и Покровск", пише главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Александър Сирски във Facebook.

"Поради сложната обстановка на изток два дни работих в частите, които участваха в отбранителни операции на направленията Покровск и Курахово, т.е. в направлението на главната атака на противника", пише Сирски.

"Именно тук са съсредоточени главните сили на вражеската атака, които се опитват да пробият отбраната на нашите войски и, опирайки се на успехите си, да достигнат до големите селища Курахово и Покровск", допълва той.

"Противникът атакува позициите на нашите войски ежедневно, като първоначално има числено предимство в личен състав, оръжия и военна техника. Задачата ни в тези условия е да удържим линиите и позициите, които заемаме, да нанесем максимални загуби на противника с артилерийски огън, ударни безпилотни летателни апарати и всички средства, за да го изтощим, като по този начин нарушим плановете му и спечелим време за формиране и подготовка на резервите ни", подчертава Сирски.

"Работих с командирите"

"Ролята и мястото на офицера винаги са били решаващи за постигането на успех или поражение на бойното поле. Невъзможно е командирът на рота или батальон да контролира битката на няколко километра от подразделенията си и да взема балансирани и адекватни решения от разстояние, особено когато интензивността на сраженията е непреодолима и има висок риск за живота на войниците", отбелязва той.

"Присъствието на командира играе решаваща роля за поддържането на високо ниво на морал сред подчинените му, тяхната устойчивост и увереност, че не са изоставени на произвола на съдбата".

"В сътрудничество с командирите на бригади и техните подчинени взех всички необходими решения за укрепване на отбраната с резерви, за отпускане на допълнителни ракети, боеприпаси, оборудване за радиоелектронна борба и безпилотни летателни апарати. Убеден съм, че това ще помогне на нашите части успешно да отблъснат атаките на противника и да му нанесат значителни загуби", пише в заключение Сирски.

Станете почитател на Класа