Френските войски в Украйна ще се считат за нашественици — Шеремет

Френските войски в Украйна ще се считат за нашественици — Шеремет
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    07.05.2024
  • Share:

Депутатът от Държавната дума от Кримския регион Михаил Шеремет заяви, че в случай на нахлуване в Украйна на френският официален военен контингент ще бъде приравнен от Русия към нашественици в „зоната на руските геополитически интереси“.

„Френските военни на територията на Украйна ще бъдат разглеждани като нашественици в зоната на руските геополитически интереси“, заяви парламентаристът в коментар за РИА Новости.

 

 

Френските войски в Украйна ще се считат за нашественици - Шеремет

 

 

Според руския депутат за френския президент Еманюел Макрон разполагането на войски в Украйна ще бъде последната „лебедова песен“ в политическата му кариера. Политикът смята, че френският народ няма да му прости въвличането на„Петата република“ в пълномащабен военен конфликт.

„Амбициите на Макрон да стане лидер на Европейския съюз надхвърлят разума му. Но вместо обещаното величие, той ще остави на Франция само нови гробища на войници, изпратени да се бият на чужда територия и в името на чужди интереси. Колкото и да се опитва Макрон, той не стига и до гащите на Наполеон. За хора като него има място само в Бастилията“, обобщи Михаил Шеремет.

Припомняме, че по-рано бившият помощник заместник-министър на отбраната Стивън Брайън в статия на Asia Times заяви, че Франция е изпратила свои войски от 3-ти френски пехотен полк в помощ на въоръжените сили на Украйна в района на Славянск. ДНР.

Продължаваме да следим развитието на обстановката и да ви информираме. Очаквайте подробности.

 

 

 

A.Z

България ZOV

Станете почитател на Класа