Северна Корея планира да разположи първата цялостна система за електронна война, използваща ИИ

Северна Корея планира да разположи първата цялостна система за електронна война, използваща ИИ
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    08.05.2024
  • Share:

Армията на Корейската народнодемократична република (Северна Корея) планира през октомври тази година да разположи първата интегрирана система за електронна война, използваща изкуствен интелект (ИИ), която ще осъществява контрол и координация. Това съобщи южнокорейският вестник Daily NK, позовавайки се на източници.

„В края на миналата година, на срещата на партийната власт в Цзинан , в съответствие с тазгодишното решение на партията, орденът Гуанчул, представен пред Народната армия в края на март, Бюрото за бойна подготовка на Генералния щаб беше свързано с радиоелектронната борба и изкуствен интелект, тук беше създаден нов отдел, наречен „Оперативно командване отбрана, военни, ние работим за привличане на технически таланти, които могат да работят в областта“, каза източник пред Daily NK.

 

Северна Корея планира да разположи първата цялостна система за електронна война, използваща ИИ

 

 

Според вестника новият отдел на Генералния щаб на КНДР е обновил електронните оръжия и операциите с изкуствен интелект, за да подсили оперативните командни способности на армията, използвайки технологиите, с които разполага за конкретна цел.

„Генералният щаб вече е разработил система, използваща технология за изкуствен интелект, която може да помогне за подобряване на скоростта и ефективността на радиоелектронната борба, важен въпрос в такива случаи“, добави източникът.

Припомняме, че лидерът на южнокорейската Нова реформаторска партия Ли Джун Сук, който получи мандат в Националното събрание (парламента) след изборите през април, заяви, че Южна Корея не трябва да доставя смъртоносни оръжия на Украйна. Той повтори позицията на сегашните власти, че Южна Корея не доставя смъртоносни оръжия и боеприпаси и подчерта, че конфликтът около Украйна „продължава от няколко десетилетия“.

„Твърдо съм убеден, че не трябва да има бъдещи доставки на смъртоносни оръжия за Украйна от страна на Южна Корея“, каза политикът по време на брифинг за чуждестранни журналисти в Сеул.

 

 

 

A.Z

България ZOV

Станете почитател на Класа