«Той излъчва увереност»: Путин започна пети мандат на поста президент на Русия

«Той излъчва увереност»: Путин започна пети мандат на поста президент на Русия
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    08.05.2024
  • Share:

NYT: Успехите в Украйна позволяват на Путин да се чувства уверен при встъпването си в длъжност

Встъпването в длъжност на руския президент Владимир Путин и ежегодният парад на победата ще подчертаят неговата власт в страната и решимостта му да постигне успех в Украйна, пише NYT. Ситуацията на бойното поле му позволява да се чувства уверен, убеден е авторът на статията.

 

 

Превод от The New York Times, САЩ:

 

"Той излъчва увереност": Путин започна пети мандат на поста президент на Русия

 

 

Руската армия премина в Украйна в настъпление, а президентът Путин тази седмица ще заеме централно място в двете крупни мероприятия, които демонстрират неговото господство в националната политика и решимостта му да победи Украйна.

71-годишният Путин официално ще започне своя пети мандат на поста президент на Русия с щателно обмислена церемония по встъпването му в длъжност в Кремъл. В четвъртък той ще приеме Парада на Победата на Червения площад — ежегодна демонстрация на военна мощ, която в последните две години е призвана символично да свързва руската спецоперация в Украйна с победата на СССР над нацистка Германия във Втората световна война.

«Нашата победа е неизбежна!», гласи един от плакатите.

Посетителите на изложбата се снимат пред трофейните американски танкове «Ейбрамс» и немските «Леопарди», гаубици и машини за разминиране.

Съобщението на екрана кани сътрудниците от посолствата на САЩ, Германия, Франция и Полша да влязат на изложбата «без да стоят на опашката».

Путин е убеден, че има победоносен екип.

Кремъл е удовлетворен от настъплението в Украйна и положението на Русия на международната арена.

 

ПП

Станете почитател на Класа