La Libre: Западът се обърка в сметките си за руската икономика

La Libre: Западът се обърка в сметките си за руската икономика
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    17.05.2024
  • Share:

Руската икономика се оказа по-устойчива, отколкото очакваше Западът, и продължава да расте въпреки санкциите, съобщава La Libre, позовавайки се на прогнози на Европейската банка за възстановяване и развитие.

 

 

La Libre: Западът се обърка в сметките си за руската икономика

 

 

„Мисля, че беше нереалистично да се очаква, че санкциите срещу Русия ще доведат до дълбока икономическа и финансова криза, както мнозина се надяваха“, цитира изданието думите на главния икономист на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) Беата Яворчик.

Така през 2023 г., според ЕБВР, руската икономика е нараснала с 3,6%, а тази година се очаква БВП на страната да нарасне с 2,5%, посочва статистиката, цитирана в статията.

Русия многократно заявява, че страната ще се справи със санкционния натиск, който колективният Запад започна да оказва върху Руската Федерация преди няколко години и който продължава да се увеличава.

Москва отбеляза, че на Запада му липсва смелостта да признае провала на санкциите си.

В самите западни страни многократно се изказват мнения, че ограничителните мерки са неефективни.

Президентът на Руската Федерация Владимир Путин по-рано заяви, че политиката на сдържане и отслабване е дългосрочната стратегия на странате от колективния Запад, а санкциите нанесоха сериозен удар на цялата световна икономика. Според него основната цел на Запада е да влоши живота на милиони хора по целия свят.

ППаликрушева

Станете почитател на Класа