Героят Кубрат се прибра в България: Аз съм по-силен от Кличко!

Непобедимият Кубрат Пулев се прибра в България. Малко след 22:50 часа боксьорът се появи на Аерогара София, където бе посрещнат от половинката си Андреа и приятели. Както и традиционният оркестър, който посреща Пулев след всеки мач! Кобрата победи американеца Тони Томпсън и записа 18-та победа от 18 мача на професионалния ринг. Успехът го превърна в претендент за световната титла, като очаква съперника между Владимир Кличко и Александър Поветкин.

“Една защита на колана си е доста сериозно и трудно, като тренировки и постижения. Да се стигне до това ниво не е никак лесно. Тази победа я чувствам за цяла България. Това е една от най-важните ми победи, която ще остане в историята. Успех срещу опасен противник. Самият мач и победа беше много ценна. Не случайно ме извежда до мач за титлата.

23_1.jpg  По-близо от мач с Кличко няма накъде. Сега е въпрос на време. Може би най-много да направя още един мач. Живот и здраве ще видим. Нека видим кой ще победи между Кличко и Поветкин. Не може да се прогнозира на сто процента. Аз отдавна се чувствам равен с Кличко и останалите големи имена. Аз съм българин и се чувствам много по-силен от тях. Въпрос е на подготовка, не е лошо да направя още един или два мача. Трябва да бъда реалист. Не искам да се изправя срещу него, да взема няколко милиона и да се прибера. Не го правя само за парите. И парите са важни, но въпросът е да изляза, да го бием и да вземем световната титла в България”, каза Пулев на Летище София.

“Това си говорихме с брат ми, все още не мога да осъзная какво направихме. Гледаме ранглистата, а в нея Владимир на първо място, Витали на второ, аз съм на трето. Всички други големи имена, олимпийски шампиони, са под мен. Всичко това се дължи на упоритост, труд и вяра. Много работа, тренировки и до известна степен късмет, Божа работа.

Не се връщам към Олимпиадата в Пекин. След нея станах европейски шампион. Като ме подсети някой помня, че всички ме бяха отписали, бях приключил. Още веднъж ще кажа, че никога човек не трябва да бърза да отписва. Човек трябва да изчака, да види и тогава да преценява. Аз още един път ще го кажа, изключително се радвам, че българите оценяват това, което правя и постигам. Благодаря на всички българи, това е моята енергия, това ми дава сили да продължа нагоре. За мен това е истинското, не парите и славата. Когато виждам, че радвам хората, ме прави щастлив и ми дава сили”, завърши Кубрат Пулев./БЛИЦ

Станете почитател на Класа