"Глобул" се раздели и с "Литекс"

Глобул" обяви, че няма да поднови споразумението си за партньорство с "Литекс". Договорът на мобилния оператор с ловешкия клуб е изтекло в началото на този месец. Това е второ прекратено сътрудничество на "Глобул" с голям български футболен клуб, след като по-рано се разделиха с ЦСКА. От червения клуб обявиха, че са недоволни от условията по техния контракт, който е бил свързан с предоставянето на услуги за бившия собственик "Титан".Новият президент на ЦСКА Лорънс Дейвис обяви в петък, че в клуба са имали повече минути за разговор, отколкото пари.

"Глобул" сърдечно благодари на ръководството, играчите и привържениците на "Литекс" за успешното сътрудничество и пожелава на клуба още много успехи, както в България, така и в европейските клубни турнири", се казва в съобщение на компанията. "Глобул" беше спонсор на "Литекс" от август 2007 г. За периода на сътрудничеството между компанията и клуба, "Литекс" спечели две шампионски титли на България, на два пъти турнира Купата на България и веднъж Суперкупата на страната и беше редовен участник в европейските клубни турнири.

"Литекс" беше и първият български футболен отбор със собствена брандирана игра за мобилни телефони "Litex Football", достъпна чрез мобилната мрежа на компанията.

Станете почитател на Класа