ФИФА отмени наказанието на Йордан Минев

ветовната футболна федерация ФИФА отмени наказанието на българския национал Йордан Минев броени часове след като спря състезателните му права за 30 дни.След светкавичната намеса на Българския футболен съюз днес следобед бе получен официален факс от председателя на Дисциплинарната комисия на ФИФА Клаудио Зулсер, в който мярката спрямо футболиста е отменена. Новината бе потвърдена и на официалния сайт на футболната централа. Мярката на Минев бе наложена по-рано тази сутрин заради положителна проба за забранени вещества след световната квалификация Малта - България (1:2) на 10 септември.

Българският футболен съюз бе официално уведомен за казуса от световната централа в сряда (25.09). По инициатива на президента Борислав Михайлов в четвъртък (26.09.) в сградата на БФС се проведе среща със самия футболист, негов адвокат, лекаря на националите д-р Бочев и изпълнителния директор на ПФК "Лудогорец" Ангел Петричев. На базата на представената документация бе изяснено, че в случая с Йордан Минев не става дума за допинг, а за разминаване в медицинските термини при описание на лечение на контузия.

Както е известно, Минев получи травма в гърба при загубата с 0:1 от Италия в Палермо и в дните преди двубоя с Малта в Ла Валета му е била поставена една инжекция, която обаче е надлежно описана в документацията на д-р Бочев, както изискват световната антидопингова комисия и ФИФА. Веднага след срещата всички тези факти бяха обяснени от президента Михайлов на отговорните фактори във ФИФА, които получиха и необходимата документация, и малко по-късно дисциплинарната мярка срещу Йордан Минев бе свалена. Въпреки това Българският футболен съюз и ПФК "Лудогорец" ще направят необходимото, за да изяснят докрай случая и дали се налагат допълнителни действия по казуса.

Станете почитател на Класа