Младежките национали по волейбол също станаха четвърти в света

Две седмици, след като българският национален отбор по волейбол остана четвърти в Европа (преди това той зае същото място и на Олимпийските игри в Лондон, както и в Световната лига – бел.ред.), младежите ни също останаха без медал на Мондиала в Бразилия.

След много силно представяне националният ни отбор по волейбол за младежи до 23 години завърши на четвърто място след загуба от Русия с 1:3 гейма (24:22, 20:22, 25:27 и 15:21). Двубоят продължи час и 23 минути и бе изключително оспорван в първите три части. В първия гейм България водеше в резултата, но позволи на руснаците да стопят разликата. Българите все пак успяха трудно да затворят гейма с 24:22.

В следващата част руският отбор успя да обърне сценария в своя полза, и да изравни. Най-драматичен бе третият гейм. След 25:27 българският състав не успя да се съвземе в четвъртата част и да стигне поне до тайбрек.

Жани Желязков завърши със 17 точки, Златан Йорданов добави 15, а Венци Рагин приключи с 11. Богдан Гливенко с 22 точки бе най-резултатен за Русия, а Сборная направи рекордните за надпреварата 25 блока в мача.

Станете почитател на Класа