Спортистка от ансамбъла падна от шестия етаж

Eдна от най-добрите състезателки от националния ансамбъл на България и любимка на феновете – Цветелина Стоянова, е в "Пирогов". 21-годишната гимнастичка е приета по спешност около 14.00 часа днес в шокова зала, в съзнание, но в изключително тежко състояние, съобщи novini.bg.
Световната шампионка в многобоя от първенството в Измир през 2014 г. е пострадала при тежък инцидент. Тя е паднала от 6-я етаж на жилищна сграда. Става въпрос за блок 319 в кв. "Надежда".
След извършения първоначален оглед няма следи от насилие. На 4-кратната медалистка е направена животоспасяваща операция. Интервенцията продължи повече от два часа. В момента 22-годишната световна шампионка от Измир 2014 е в реанимация, с опасност за живота. Далакът й е изваден. Състезателката, която не отпътува рано тази сутрин с отбора за европейското в Израел с обяснението на треньорския щаб, че има здравословни проблеми, е с множество разкъсвания на вътрешните органи.

 
Цветелина Стоянова изкълчи глезен броени дни преди домакинството на България на турнира за Световната купа в края на май. Въпреки травмата, тогава тя участва, а възпитаничките на Ина Ананиева се представиха фантастично пред родна публика. Българките завоюваха два златни медала в шампионата на отделните уреди – на пет ленти и на два чифта бухалки и три обръча.

 

Цвети е от спортно семейство. Баща й е известният боксов специалист - Йордан Стоянов- Старото. Брат й, Найден Стоянов, е бивш национал по бокс

Станете почитател на Класа