×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 284

Берлускони продаде Милан на китайци

Дългогодишният собственик и президент Милан Силвио Берлускони е подал отбора на Роберт Ли, който основател на най-популярната китайска интернет търсачка Baidu, съобщава италианският вестник "Република". Роберт Ли е четвъртият най-богат човек в Китай.

Новият собственик получава 80% от акциите на отбора в сделка, която се оценява на около 600 милиона евро.  В цената, която Роберт Ли ще плати влизат и 240 милиона евро задължения, които клубът натрупа през последните години.

По сделката обаче има и условия. През първите три години 79-годишният Силвио Берлускони ще остане президент на клуба. След това новите мажоритарни собственици ще придобият и останалите 20% от отбора.

Покрай сделка Милан ще има и нов треньор в лицето на Винченцо Монтела.

"Много съжалявам, че продавам Милан, но нямам сили да продължа напред“, написа Берлускони в “Туитър“.

Италианските медии съобщават, че новите собственици са дали уверението на Берлускони, че ще инвестират 100 милиона евро в трансфери това лято, както и още триста милиона в следващите три сезона. Целта е да върнат отбора на върха в Италия и Европа. В последните години в Италия доминира Ювентус.

Силвио Берлускони е най-успешният президент в историята на футбола, като за 30 години начело на Милан изведе клуба до 28 трофея. В това влизат пет титли в Шампионската лига/КЕШ, осем титли на Италия, пет суперкупи на Европа, шест Суперкупи на Италия, две междуконтинентални купи, световно клубно първенство и една Купа на Италия.

Станете почитател на Класа