Роботи манекени дефилират в Южна Корея

Освен в индустрията и бита роботите вече навлизат и в модата. Южнокорейската компания IMD Communications представи роботизирани манекени, които ще заместят неподвижните кукли (скоро може и живите манекени) в демонстрацията на дрехи.

IMD е разработила три версии на манекена, всяка от които се отличава със свой маниер на поведение и носи името на индийско божество, съобщи gizmag.com.

Моделът Endrani играе ролята на 30-годишна жена, която излъчва елегантност. Dipani пък внушава увереност и креативност, а Marian символизира сила и свобода.

Подвижните крайници на роботите-манекени улесняват служителите в магазините за дрехи, тъй като операциите по обличане и събличане на неподвижни кукли са по-сложни.

Първоначално роботизираните манекени ще се ползват в най-скъпите бутици. В момента се провеждат тестове с цел изследване реакцията на потребителите.

IMD не е първата компания, която разработва роботи-манекени. По-рано японската Flower Robotics пусна подобен робот Palette, който може да бъде нает за четири дни срещу сумата от 3 хиляди долара или купен за 50 хиляди долара.


technews.bg/info.php

Станете почитател на Класа