Edge за Андроид

Microsoft налага трудно новия си браузър Edge сред десктоп потребителите, но мобилното приложение се превърна в хит за краткото време откакто е на пазара, сочи статистиката за свалянията от Google Play.
„Уау, това е бързо! Edge за Android вече има 1 милион потребители! Благодаря на всички, които инсталираха и дадоха обратна връзка!", написа в профила си в Twitter Джо Белфиоре – вицепрезидент на Microsoft.
Edge за Android е третото по популярност безплатно приложение за комуникации в САЩ с рейтинт от 4,2 звезди в Google Play Store, като отстъпва само на Facebook Messenger (1) и WhatsApp Messenger (2).
Бета версия на мобилния браузър излезе преди два месеца и бързо преодоля 500-хилядната бариера, а сега Microsoft може да се похвали с над 1 милион сваляния. Edge привлича както Android потребители, така и бивши фенове на Windows Phone.
Пробивът, разбира се, е далеч от единия милиард на Skype за Android, но Microsoft се надява и Edge да покори този връх с въвеждане на синхронизация на табове и поддръжка на таблети.

Станете почитател на Класа