Кои модели iPhone и iPad няма да могат да инсталират новия iOS 15 ?

Кои модели iPhone и iPad няма да могат да инсталират новия iOS 15 ?
  • Written by:  Ж.Школски
  • Date:  
    24.01.2021
  • Share:

Операционната система iOS 15, чиято бета версия ще бъде представена през юни, няма да бъде съвместима с някои модели и таблети, произведени от Apple, съобщава порталът iPhoneSoft.


Порталът цитира разработчик на Apple като източник и публикува списък с устройства с чип A9, за които новата актуализация няма да бъде налична. Това са iPhone 6s, iPhone 6s Plus и iPhone SE от 2016 г.


Първите два бяха пуснати през 2015 г., така че вече са на възраст над 5 години. Ако тази информация бъде потвърдена, гореспоменатите телефони ще останат с iOS 14.


iPhoneSoft обяснява, че минималното изискване за новата версия на операционната система ще бъде чип A10, който гарантира подходяща производителност за стрийминг услуги, видео игри и интерфейса като цяло.


„Функциите за добавена реалност, които стават все повече и повече, се насочват в тази посока, според източника ни", уточнява френската медия.


Също така бяха разкрити моделите таблети, които няма да могат да актуализират операционната система. Това са iPad Mini 4, iPad Air 2 и iPad 5, които се доставят съответно с чипове A8, A8X и A9.


В резултат на това списъкът с таблети, способни да инсталират iPadOS 15, ще бъде по-кратък тази година, в очакване на нови версии, като iPad Pro 2021, iPad mini 6 и iPad 9.

Станете почитател на Класа