Софтуерна грешка и приложения причиняват прегряване на iPhone 15

Софтуерна грешка и приложения причиняват прегряване на iPhone 15
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    03.10.2023
  • Share:

Apple идентифицира причините за проблема с прегряването на най-новата си 15-та серия iPhone, като включващи софтуерна грешка и използване на определени приложения.
Технологичната компания заяви, че ще издаде актуализация, за да поправи грешката в своя софтуер iOS 17 и работи с разработчиците, чиито приложения са претоварили нейните телефони. Apple предприе действия, след като потребителите на нейните смартфони iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max се оплакаха, че стават твърде горещи по време на употреба, достигайки температури над 43C.
„Идентифицирахме няколко условия, които могат да накарат iPhone 15 да загрява повече от очакваното. Може да има проблеми и при първоначалното използване на телефона. Устройството може да се почувства по-топло през първите няколко дни след настройката или възстановяването на устройството поради повишена фонова активност", се казва в изявление на Apple.
Instagram, собственост на Meta на Марк Зукърбърг, модифицира приложението си миналата седмица, за да предотврати загряването на устройството на най-новата операционна система на iPhone.
Uber и други приложения като видеоиграта Asphalt 9 все още са в процес на въвеждане на своите актуализации. Apple не даде времева линия кога ще бъде издадена нейната собствена софтуерна корекция, но каза, че междувременно няма проблеми с безопасността на iPhone 15, нито пък софтуерната актуализация ще повлияе на дългосрочната производителност на телефона.
Бен Ууд, главен анализатор в CCS Insight, каза: „Интересно е да се види, че Apple отговори на опасенията около устройствата iPhone 15 Pro, които се нагорещяват. Винаги е имало опция за настройка на софтуера за смекчаване на термичните проблеми и това изглежда е подходът, който е възприет."
Експерти спекулират, че iPhone 15 Pro, захранван от нов мощен чип, произведен в Тайван, прегрява, защото изработената от титан обвивка може да е по-малко ефективна при разсейване на топлината от корпуса от неръждаема стомана, използван от неговите предци. Apple каза в изявлението си, че проблемите със затоплянето не са свързани с титановия корпус. Компанията добави, че проблемът не е свързан и с преминаването от нейния патентован кабел за зареждане Lightning към USB-C порт, който отговаря на разпоредбите на ЕС.

Станете почитател на Класа