Петр Келнер официално придоби bTV

Дъщерни дружества на инвестиционният фонд на чешкия предприемач Петр Келнер - PPF Group N.V, са завършили придобиването на Central European Media Enterprises Ltd. (CME), който у нас е собственик на bTV.

С това инвестиционният фонд на Келнер вече има пълен контрол върху операциите на CME в Чехия, Румъния, Словакия, Словения и България, се казва в съобщение на PPF.

Същевременно чешкият концерн осъществява промени в мениджмънта. Лубош Йетмар е назначен за главен изпълнителен директор на CME Bulgaria, отговорен за операциите, стратегията и плановете за развитие на растежа в страната.

В съобщението е посочено, че той има богат опит в продажбите и висшия мениджмънт в радио и телевизионния бизнес, работил е в организации като Warner Home Video и HBO Чехия и Словакия. Преди това е работил и за GES GROUP в Чехия от 2008 г. Има роля и в това новините на CNN да се излъчват в ефира на втората най-голяма чешка телевизия PRIMA TV.

Лубош Йетмар казва, че негов приоритет ще бъде да продължи "мисията на bTV чрез предоставяне на независими и обективни новини, както и висококачествено развлечение".

Флориан Скала остава изпълнителен директор на "БТВ Медиа Груп" и ще докладва на Йетмар.

Дидие Щосел, който беше главен изпълнителен директор на "Нова броудкастинг груп" преди да бъде придобита от "Адванс Медиа Груп" на Кирил и Георги Домусчиеви, пък ще бъде главен изпълнителен директор на СМЕ, отговорен за чешкия, румънския, словашкия и словенския пазари.

Станете почитател на Класа