×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 268

ПИБ организира конкурс за проектно финансиране на бизнес таланти

  • През ноември ще бъзат обявени победителине в конкурса за най-добра българска фирма

Мая Цветкова

 

„Първа инвестиционна банка" (ПИБ) скоро стартира инициатива, при която на конкурсни начала ще бъде подпомогнато реализирането на добри иновативни бизнес идеи, съобщи пред журналисти изпълнителният директор на третата по размер на активи банка Васил Христов. Предстои до края на октомври да бъдат обявени изискванията и формулярите за участие в инициативата, които ще се събират до края на годината. По всяка вероятност през пролетта на 2015 година ще се водят разговори с преминалите първите два етапа на конкурса. Тогава ще се изясни реализираното на идеите на кои предприемачи ще бъдат подпомогнати от банката. Христов посочи, че няма ограничения за секторите, от които идват идеите. С пощта на ПИБ одобрените бизнес идеи ще бъдат офармени в бизнес проекти и ще бъде намерен подходящ начин за финансиране на осъществяването им. „Крайно време е интелектуалният потенциал да се търси и задържа вътре в България", посочи Васил Христов.

 

Около средата на номеври предстои да бъдат обявени победителите в организирания от ПИБ за трета поредна година конкурс „Най-добра българска фирма на годината", съобщи изпълнителният директор на „Първа инвестиционна банка". Началото на конкурса беше поставено на 1 октомври, като заявките на фирми за участие в него ще се събират до 31 октомври. Очакванията са тази година в конкурса да участват над 200 фирми, като миналата година те са били 140 на брой, каза финансистът Емил Хърсев, който е в журито по оценка на фирмите. Управляващият съдружник от Industry Watch Лъчезар Богданов пък коментира, че тази година се съдвава нова конкурсна категория – за внедряване на иновации, тъй като е иновативността е основен стимул за растеж на всеки бизнес.

 

Пламен Ташков, директор на фирмата за производство на бронежилетки „Марс Армор" пък посочи, че благодарение на финансирането на ПИБ, преди 10 години фирмата е стартирала производство, а сега е най-големият производител и износител в Европа на този продукт.

Станете почитател на Класа