TUI Россия: България е на второ място по популярност за туристите

България на второ място по предпочитание сред руснаците като туристическа дестинация. Изпреварва ни само Испания. В първата тройка попада също Гърция, чиито острови Корфу, Родос и Крит са любими на много руски летовници, сочи класация на TUI Россия за европейски дестинации.
"Като цяло европейското направление беше по-малко популярно през 2014 г. в сравнение с Турция и Египет. Намаляване на търсенето беше регистрирано още през пролетта, когато се правеха ранните записвания. По тази причина туристическите оператори оптимизираха лятната програма, привеждайки я в съответствие с реалното потребителско търсене", заявяват от "ТUI Россия".
В сравнение с 2013 г. руснаците по-често са предпочитали да отсядат в по-евтини хотели с добро съотношение между качество и цена.
Почивките на Майорка и Ибиса са изключително популярни през целия сезон. А що се отнася до самата Испания тук се наблюдава обратната ситуация, резултатите са се оказали по-ниски от очакванията.
През тази година традиционно евтината дестинация показа отлични резултати, отчитат от TUI като добавят, че българските курорти са се продавали добре през целия сезон. Причината за това е, че тенденцията тази година се измести към по-достъпните хотели и апартаменти, отбелязват експертите на "ТUI Россия".
В първата петица попадат още Италия с нейната Венецианска Ривиера и Римини и Черна гора с красивото си адриатическо крайбрежие.

 

Станете почитател на Класа