Платформа за е-търгове променя правилата на играта в пазаруването

  • Auxionize обръща модела - поставя купувачите в по-силна позиция

Двама българи са амбицирани да взривят модела на пазаруване, като обърнат начина, по който човечеството прави това. За целта създават платформата auxionize, чиято премиера беше в София. Нейни автори и създатели са Ивайло Пенчев, собственик на фирма, която е лидер в производството на катерачни стени и Петър Митев, чиято фирма пък е лидер в 3D софтуерните решения, пише Медиапул.
Платформата е разработена на принципа на обърнатата пирамида в пазаруването, при която купувачите са в по-силната позиция от продавачите. Досега купувачите винаги са били в подчинено положение, сега даваме възможност те да бъдат силните и да диктуват правилата на играта, а продавачите на стоки и услуги да се състезават за парите им, обясниха Пенчев и Митев. Според тях платформата дава на бизнеса възможност за повече печалба и справяне с корупцията.
В продължение на година системата е тествана от фирмите на Пенчев, най-известната от която е "Уолтопия", а резултатите са надминали и най-смелите му очаквания. Само от една сделка успява да спести милиони, а със спечелените пари и с помощта на платформата си купува и суперизгодно последен модел "Ламборгини". Двамата предприемачи хвърлят ръкавица на държавата и общините, като им дават възможност да ползват системата безплатно. Убедени са, че ползата за държавата ще бъде най-малкото около 500 млн. лв. спестени пари за година, а може и повече. Раждането на "бебето", което ще расте в балканска среда, за да стане Крали Марко и да "вършее по света", по думите на Пенчев, се случва на фона на дупка от 4.5 млрд. лв. в държавния бюджет.

Станете почитател на Класа