Гръцка фирма ще доставя тръбите за интерконектора България-Гърция

Гръцката компания „Коринд Пайпуъркс Индъстри" (Corinth Pipeworks Industry) е избрана да произведе и достави тръбите за газовата връзка между България и Гърция, съобщи „Капитал". Обществената поръчка е на стойност 58.2 млн. евро и ще се изпълнява за период от 12 месеца.

 

https://flateurope.arcelormittal.com/repo/_Update/4_eUpdateDec18_CPWLogo.jpg

 

Процедурата за възлагане на обществената поръчка бе стартирана през 2017 г., а до фазата на подаването на оферти бяха допуснати 3 от заявили участие 11 компании кандидати. Освен победителите до втората фаза бяха допуснати „Топливо - 2" ЕООД и Erciyas Celik Boru Sanayi A.S.

По данни на „Капитал" от българската „Топливо-2" са обявили процедурата за опорочена и се очаква да обжалват решението. В такъв случай не е ясно кога би започнало ефективното изпълнение на обществената поръчка.

Corinth Pipeworks са собственост на белгийските Cenergy Holdings и Vohalco. Второто дружество е собственик на 3 големи завода в България - „Стомана индъстри", „Етем" и „София мед".

През следващата седмица трябва да стане ясен и строителят на газопровода. За изпълнител на проекта се борят гръцката "Джей енд Пи - Авакс" и обединението между "Джи Пи Груп" и "Главболгарстрой Интернешънъл" с италианската "Бонатти" (Bonatti).

Станете почитател на Класа