Борисов: Бензинът пак стигна 3 лв., данъци не се плащат

Борисов: Бензинът пак стигна 3 лв., данъци не се плащат
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    18.10.2023
  • Сподели:

"Когато дойдохме през 2014 г., помните ли, беше фалирала КТБ, когато говорехме за постна пица, за затягане на коланите и ГЕРБ получаваше упреци отвсякъде, че не вдига пенсиите? В една държава е като в едно семейство – трябва да знаеш какво имаш в джоба. Още на следващата година след фалита, ние излязохме на излишък", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

 

„Да, нека да вземат дълг, за да погасят стар, но когато обсъждаме бюджета, ние ще попитаме защо сме разточителни? Това се казва лидерство и отговорност на партия към държавата. Гласувахме бюджета, за да влезем в местните избори.

Освен излишъците, които реализирахме, оставихме 1,5 млрд. за „Хемус“, оставихме над милиард за ВиК, платихме напред 2,2 млрд. за първите самолети.

Сиреч – всичко е разплатено и отделно всяка година заделяхме освен излишъка и един милиард за санирането. Всичко това е в бюджета, затова има термини – консервативен бюджет. Аз ще настоявам за такъв. Това разточителство не може да продължава. Със заеми не може да се продължава. По време на COVID НАП я превърнахме от събирателна на разплащателна агенция. Да седнат и да си направят консервативни бюджети за 2024, 2025, 2026 г., за да изравним салдото. Първата ще затягат коланите“, призова Борисов.

„Това, което чувам, не ме радва - „Лукойл“ нула данъци. Бензинът пак стигна 3 лв. Данъци не се плащат. Говорим за милиарди левове от нашия джоб, които отидоха към Русия. И ние си обичаме руснаците, но по си обичаме българите. Искаме парите да си останат в нашите джобове“, сподели още бившият премиер.

"София имаше късмет с кмет като мен. Направих им южната дъга, северната, източната и остана само от Банкя до "Борис". Те и това не направиха. Войната в Украйна не е свършила. Загиват хиляди невинни. Затова се крепи това правителство. Направихме и добри неща. Но сега трябва да затегнем коланите" заяви лидерът на партията.

"Компромисът си заслужава. Светът е труден, но в парламента ще направим всичко, което конституцията и законите ни позволяват, за да осъществим контрол върху действията, които си позволяват", увери Борисов и разкри, че околовръстното на Пловдив може да се строи, само че се дават стотици милиони за боядисване и мантинели на близки до тях фирми.

Станете почитател на Класа