Иван Иванов: При падане на дерогацията може да има повишаване на цените на горивата

Иван Иванов: При падане на дерогацията може да има повишаване на цените на горивата
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    23.11.2023
  • Сподели:

Пазарлъците, които минаха и изявлението, което беше дадено в петък от финансовия министър, г-н Пеевски и г-жа Атанасова показа, че са намерили начин как да се разпределят средствата и как да се реши съдбата на "Лукойл". Обвиненията между партньорите в това правителство бяха, че някой се облагодетелства от продължаващата дерогация. Това каза депутатът от БСП Иван Иванов в студиото на "Денят ON AIR".

 

 

 

Всичко това оставя впечатление в българското общество, че става въпрос само за пари.

"Съкращавайки бързо срока за прекратяване на дерогацията означава, че ще стане преразпределение. Нямаме гаранция, че няма да се повишат цените на горивата и да доведе до дефицит, защото правителството излизаше с мотив, че не подкрепя дерогацията, защото ще създаде хаос на пазара", уточни Иванов.

По думите му при падане на дерогацията ще се повишат цените на горивата.

"Никой не дава гаранция и отчети за обратното. Българските граждани се притесняват от ситуацията", смята гостът.

Пред Bulgaria ON AIR депутатът от БСП коментира и предложенията за временна парламентарна комисия относно полицейския произвол.

"Нашето предложение е резонно. Позицията ни беше изразена по отношение на оставката на г-н Стоянов, тя трябва да бъде гласувана и сагата да приключи. Той се оказа заложник на вътрешнополитически интереси. Грозно беше разменянето на реплики в ефир между г-н Петков и вътрешният министър. Когато нещата в едно министерство не вървят, нормално е министърът да си тръгне", категоричен е Иванов.

Остава въпросът защо не е реагирано предварително и по отношение на протеста: "Те са имали информация, че няма да дойдат с карамфили и рози, а с камъни в джобовете. Това можеше да се избегне - действия, които една комисия може да установи какви са пропуските".

По отношение на решението за даването на техника на Украйна, депутатът посочи, че "сме се превърнали в донор".

"Включително и ракетите С-300", допълни той.

Иванов обяви, че партията подкрепя всички, които се чувстват ощетени по отношение на помощта към земеделците.

 
 

Станете почитател на Класа