Илияна Йотова: Очевидно е договорен купувачът на "Лукойл"

Илияна Йотова: Очевидно е договорен купувачът на "Лукойл"
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    06.12.2023
  • Сподели:

Според мен това е сюжет с продължение, чакаме следващите дни да изникне и името на евентуалния купувач, който очевидно е договорен. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова, попитана дали има опасност за българските потребители от продажбата на активите на "Лукойл".

 

 

Според нея е очевидно, че има опасност, отбеляза БТА. "Това не е новина, тъй като, както по традиция правителството ни съобщава, и тази новина беше съобщена от министър Асен Василев през „Файненшъл таймс“, посочи Йотова.

Това, което ние искаме да знаем, е каква ще бъде съдбата на рафинерията, България ще има ли такава, ще бъдат ли запазени работните места. Ще осигурят ли работа за хората, как ще бъде запазена националната ни сигурност, как ще бъдат осигурени доставките и кой как ще гарантира цените на горивата, заяви тя.

По думите ѝ с „целия този цирк, който се разиграваше последните два месеца – дерогация с един срок, с втори срок, ще има, ще няма," очевидно целта е била да се заблудят българските граждани, да се спести истината и да не се отговаря на неудобните въпроси.

 
 

Станете почитател на Класа