400 евро за квадратен метър жилищна площ броите във Велико Търново

Интересът на чуждестранните инвеститори към имотите във Великотърновско е намалял значително, отчете Ивайло Славов, брокер на недвижими имоти в региона.
Около 400 евро е цената на квадратен метър на жилищните площи във Велико Търново. Според статистиката средната стойност на реално извършените сделки с жилищни площи в града за последното тримесечие е 803 лв./кв. м, или около 400 евро.
" Естествено, това не може да важи за всеки един имот", каза Славов.
Според брокера цената за всеки имот се определя индивидуално. "Хората са склонни да надценяват имотите си, което се дължи на естественото желание на продавачите да достигнат по-висока цена", каза още Ивайло Славов. Според него в много от случаите се намесва и сантименталната стойност на имота. Другата често срещана грешка, за да се надцени един имот, е хората да бъркат ценообразуването за жилищен имот с ценообразуването за коли втора употреба. Хората влизат в интернет, виждат средните нива на офертните цени на това, което те искат за имотите си, а не за това, което може да се постигне в действителност. По думите на брокера те обикновено казват, че техният имот е по-хубав, и слагат 10-15% надценка на вече надценения имот, който е обявен като офертна цена. "По този начин се стига до ситуацията, че над 90% от офертите, които са актуални, са надценени или най-малкото са на по-високо ниво от реално постижимото", каза Славов.

Станете почитател на Класа