ТОП 10 на най-перспективните жилищни пазари

Къде е изгодно да се инвестира в жилищни имоти днес – четири години след началото на кризата? Единият от отговорите е там, където се наблюдава ръст на цените през последните 12 месеца. Ето и държавите, подредени по данни от консултантската компания Knight Frank.

10. Канада

За изминалите 12 месеца там се отчита ръст на цените при жилищните имоти от 6.8%. Тенденцията на поскъпване принуждава местното население да търси квартири с по-малка жилищна площ.

9. Исландия

За периода март 2011 г.-март 2012 г. цените на къщите там отчитат ръст от 7.3%. Положителната тенденция се наблюдава от 2009 г.

8. Русия

За изминалите 12 месеца там беше отчетен скок на цената на квадратен метър жилищна площ от 8.2%.

7. Турция

Държавата не е в Европейския съюз, но интересът от страна на инвеститори от огромен. Поскъпването на жилищата е 8.7% за 12 месеца. Един от най-привлекателните пазари е Истанбул. Там се строи технопарк, нов сателитен град, в близост до което се планира изграждането и на трето летище.

6. Колумбия

Ръстът при жилищните имоти за периода март 2011 г.-март 2012 г. е 9.6%.

5. Германия

Икономическият „оазис”, както все по-често наричат Федералната република икономисти, отчита поскъпване в жилищния сегмент от 9.8%.

4. Австрия

Статистиката отчита ръст от 11% при жилищните имоти. В някои райони на Виена се наблюдава силно поскъпване през последните месеци от 30%.

3. Индия

За последните пет години цените на недвижимите имоти в Индия се увеличиха двойно и не са налице индикатори за спиране на ръста, въпреки икономическите проблеми на страната. През изминалите 12 месеца стойността на жилищата бележи ръст от 12%.

2. Естония

Тук цените на апартаментите отчитат ръст от 13.9%. Най-силно поскъпване се регистрира в Талин – 13%. Следват Тарту и Пярну, съответно с 8% и 6%.

1. Бразилия

Увеличението на цените на жилищните имоти тук е най-високо – 23.5% за една година. В Сао Пауло стойностите за една година са се повишили с 15.56%. Причината са двете предстоящи спортни събития – Световното първенство по футбол през 2014 г. и Летните олимпийски игри през 2016 г.



Станете почитател на Класа