Политическо съгласие за държавния грабеж

Митничарите са №1, Митничарите са безнадеждни, Митничарите се стегнаха. Тези 3 противоположни твърдения са на един човек - на премиера на България Бойко Борисов.

Изречени са в рамките на точно 2 месеца.

Ето и точните цитати:

22 февруари 2015 г.

Бойко Борисов: Митниците събраха с 90 млн. лева повече, а данъчните със 70 млн. лева повече спрямо този период през изминалата година.

8 април 2015 г.

Бойко Борисов: Митничарите и граничарите, най-меката дума е "абсолютно ненадеждно" охраняват границите. Ние нямаме система там. До другата сряда съм им дал срок да ме убедят в противното". Най-вероятно ще предложа да бъдат обединени НАП и Агенция "Митници". На вътрешния министър съм възложил кадрови и персонални промени навсякъде по границите.

22 април 2015 г.

Бойко Борисов: Агенция "Митници" е събрала с 58 млн. лева повече приходи от същия месец на миналата година. Заради това плановете за сливане остават на заден план.

В страна като България, където няма икономика и производство, Агенция "Митници" и НАП са единствените източници за приходи, включително и от .....контрабанда. И това обяснява противоречивите послания на премиера към тях.

Като добавим и бруталното му предупреждение от преди два дни: ТИХИЧКО слагаме камери по митниците - разбираме, че той се интересува по-скоро от второто, а не от събираемостта. Иначе няма как да отправя това открито предупреждение за "тихите камери".

Мълчанието на опозицията от Михаил Миков до Лютви Местан е поредното доказателство за "националното им съгласие" по въпроса за държавния грабеж. Съгласие постигнато по време на далечната кръгла маса през 1990 г. и прецизно рафинирано във времето до днес.

Първият кабинет на Борисов остана в историята с "Мишо Бирата" - бруталното покровителстване от страна на Борисов върху контрабандно производство. Второто ще остане с откритото му слагане на ръка върху митниците и НАП.

Станете почитател на Класа