Да ви настръхнат косите! Ето какво тайното оръжие разработвал Хитлер (ВИДЕО)

През месец август 1997 година полският историк Игор Витковски изследва нациските архиви, съхранявани от полското разузнаване. Целта му е да открие документи, свързани с тайните проекти на Теретия райх за създаване на нови супер оръжия, пише Дарик. На Витковски било разрешено само да чете документите, но не и да прави копия. Именно тогава той попада на документи, свързани със свръхсекретен документ, озаглавен „Камбаната". За този проект се споменава в засекретени документи от разпита на офицера от СС Якоб Споренберг.

 

Според признанията на Споренберг през април 1945 година секретен оръжеен проект с кодово име „Камбаната" напуска подземния бункер в Долна Силезия, заедно с цялата проектантска документация. Всичко е прибрано на борда на огромен самолет със 6 двигателя, който без презареждане може да отлети до всяка точка на света.

 

Малко преди бързата евакуация убийците от СС са се погрижили повечето механици, конструктори и инженери, свързани с работата, да загинат. Те ги убиват и инсценират уж вражеско въздушно нападение, за да се запази пълна неизвестност около проекта. Същият проект по-късно е квалифициран като изключително важен и решаващ за изхода на войната.

 

Според описанието проектът „Камбаната" е разработвал странно техническо съоръжение, чиято форма наистина наподобявала камбана. В сърцевината му имало два цилиндъра, в които се съдържало вещество, подобно на живак. Двата цилиндъра се въртели с много висока скорост и в противоположни посоки. Около тях имало сферична огледална повърхност, вероятно от специална метана сплав. По време на действието си камбаната излъчвала бледосиня светлина и издавала тихо жужене.

 

Все още не се знае със сигурност какво е било предназначението на това устройство. Знае се обаче, че по време на действието му са се проявявали опасни странични ефекти за живите същества, намиращи се в радиус 100 метра от него. Загадъчна кристална субстанция прониквала в живите организми, лишавайки ги от живот. От хората, които работели с машината, починали 5 от 7 човека.

 

Има три теории за използването на това устройство. Според първата можело да се проявява силата на гравитацията посредством нов начин. И тази технология е трябвало да се внедри в нови летателни апарати. Според втората теория нацистите са разработвали машина на времето. Третата допуска, че „Камбаната" е представлявала машина за клониране. Телепортация е друга допускана възможност. Анализаторите са сигурни в едно - че това изобретение не е дело на немски учени, тъй като е съвършено различно от техническите постижения от онова време.

 

 

 https://www.vbox7.com/play:b7711e991c&start=0

Станете почитател на Класа