Циркът "Нинова&Добрев" продължава представленията си във Варна

След като направиха неуспешен опит да разгромят градската организация на БСП във Варна, Нинова и Добрев, под прикритието на „колективния орган“, смениха утвърдения от градската партийна конференция кандидат за кмет и изцяло съставиха нова листа на кандидатите за общински съветници, огромната част от които са непознати за организацията хора и само 1/3 от тях са предложени от основните организации. После те изключиха от участие легитмното ръководство на партията в лицето на нейния градски съвет и възложиха предизборната кампания на фамозния депутат Иван Иванов с характерния прякор Пилето, отскоро член на БСП след шемета му в други партии, да бъде председател на предизборния щаб.

Изборите показаха колко нелепа била намесата на първия и втория човек в БСП. Техният кандидат Анелия Клисарова се провали, заемайки трето място, и не стигна дори до балотаж. Листата получи малко повече от 2000 гласа в сравнение с предишните избори през 2005 г.. Така ускорението, което варненските социалисти бяха набрали след изборите за европейски парламент, бе напълно стопено.

Отчитайки политическата обстановка в града след изборите и желанието за промяна на статуквото чрез изхвърлянето на ГЕРБ от властта още във вторник градският съвет единодушно решава да подкрепи на втория тур Костадин Костадинов. Той вече бе получил подкрепата на градската партийна конференция, ала бе обявен от Нинова и Добрев за „фашист“, „националист“, „екстремист“. В скоби отбелязвам, че самият Добрев влиза в контакт с него след първия тур, за да го пита дали желае подкрепата на БСП. Не знам какви условия му е поставял, но го е питал по телефона.

Въпреки това на 31 октомври обаче Иван Иванов и Анелия Клисарова дават пресконференция, на която обявяват решението на градския съвет за нелегитимно и призовават варненските социалисти и симпатизантите на партията „да гласуват в неделя по съвест“. На тази пресконефренция те са изрекли толкова гнили и празни думи, откровени глупости дори, за да оправдаят провала си и омаскарят тези, които не са гласували за тях.

Аз нямам никакво съмнение, познавайки въпросните новоизлюпени партийни активисти, че те не биха дръзнали да призовават да се подкрепи кандидата на ГЕРБ без съгласието или дори указанията на Нинова и Добрев. Защото „гласуването по съвест“ в слая означава преди всичко позволение да се подкрепя кандидата на ГЕРБ. А против такава подкрепа бяха и Националният съвет, и самата Нинова. Тези две политически кукувици, чийто общ на двамата партиен стаж в БСП е по-малък от пет години, веднъж съгрешили и съгласили се да играят позорната игра под фалшивата музика на своите покровители, дори безсрамно заплашват членовете на градския съвет и тези „за които имат доказателства, че са работили срещу тях“, с изключване от партията и наказания.

Очевидно циркът „Нинова&Добрев“ няма умора и не страда от липса на вдъхновение. Неговите представления във Варна продължават. Но заплахата над градската организация на БСП от нов погром, след който навярно ще последва разпад, виси с още по-страшна сили и става все по-зловеща. Вече е очевидно за всички, че във Варна се готви нещо, което ще има изключително тежки и непредотвратими последици. Май това иска и да постигнат Нинова и Добрев. По-добре ще е да не си играят с огъня, защото не само ще се опарят на него, ами направо ще се изпепелят.

Само заради този гнусен случай, чийто начинатели са Нинова и Добрев, двамата трябва да си получат заслуженото и да освободят ръководството на БСП.

За съжаление техният пошъл цирк е гостувал и в други общини. Кои са те, може да се види по резултатите от първия тур, а още по-отчетливо след втория.

Колкото по-дълго се отлага тази оставка, толкова по-мъчителна ще е агонията на партията. Независимо гръмките декларации за успехи, обновления, подмладявания.

 

Станете почитател на Класа