Пак пуснаха фитила с визите за руснаци

Туристическите агенции пак са притеснени, този път за евентуален провал на зимния туристически сезон. В основата му ще е отливът на туристи от Русия. Този пазар е един от основните за страната и на него разчитахме да компенсира спада при англичаните.
Сега обаче заради нерешения въпрос с изнесения визов център в Москва отново се разгаря скандал. Въпреки опасенията през лятото руснаците бяха повече.
Сегашните прогнози показват със сигурност едно - силно желание у част от бранша да вдигне пушек, преди да е забелязал огъня. По информация на Българската асоциация на туристическите агенции /БАТА/ вече пет чартърни полета от Москва са били отменени. Не е ясно обаче дали точно за полети става въпрос, или за вериги, които изцяло са отказали пътуванията до България.
Руските туроператори обаче твърдят, че няма проблеми с визите за страната ни и до този момент няма и отменени чартъри. Някои дори отчитат запълнени полети за януари. Още не знаят какъв проблем ще им се стовари, предупреди многозначително председателят на БАТА Донка Соколова... По-добре рано, отколкото късно, очевидно е предупреждение, изказано в аванс, особено що се отнася до предстоящия сезон.
Държавата също трябва да вземе решение за визите. Навреме.

Станете почитател на Класа