×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 277

Mars Incorporated придоби бизнеса с храни за домашни любимци на Procter & Gamble

Mars Incorporated обяви успешното приключване на сделка за придобиване на марките IAMS®, EUKANUBA® and NATURA® на компанията Procter & Gamble в Северна Америка, Латинска Америка и други избрани пазари. Тази новина е следствие от споразумението между двете компании, което бе обявено през април тази година и получи всички необходими регулаторни одобрения.

Mars също обяви, че ще се възползва от възможността да продобие бизнеса с храни за домашни любимци на P&G в някои части на Тихоокеанска Азия, Близкия Изток и Африка, включително Австралия, Япония и Сингапур. Този ход затвърждава стратегическото намерение на компанията да засили присъствието си на развиващите се пазари и ще позволи на подразделението за кучешки и котешки храни на компанията, MARS Petcare, да посрещне нуждите на повече потребители и домашни любимци по света. Mars очаква процеса по придобиване на тези допълнителни бизнес звена да отнеме около година, тъй като той е обект на регулаторни одобрения.

Марките IAMS®, EUKANUBA® и NATURA® ще станат част от Mars Petcare като стратегически допълнения към силното портфолио от продукти за животни на компанията. Другите брандове на Mars Petrcare са PEDIGREE®, WHISKAS®, ROYAL CANIN®, BANFIELD® и NUTRO®.

"Горди сме да приветстваме IAMS®, EUKANUBA® и NATURA® и новите сътрудници в нашето семейство," каза Тод Лахман, Президент на Mars Petcare. "Тези марки предлагат високо качество и са уважавани от потребителите, ветеринарите и собствениците на домашни любимци и ние вярваме, че те ще се развият още повече под нашето ръководство. Заедно, ние ще се възползваме по най-добрия начин от бързо разрастващият се пазар на продукти за животни, и ще посрещнем нуждите на повече потребители и домашни любимци по света."

Mars Petcare, най-голямото бизнес звено на Mars Incorporated, е един от водещите глобални доставчици на продукти за домашни любимци и ветеринари с повече от 35 000 сътрудници в 50 държави.

# # #
За допълнителна информация:

Магдалина Кичукова
Grayling България
0886 926 081
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

За Mars, Incorporated

През 1911г. година, Франк Ц. Марс прави първите сладки Mars в своята кухня в Такома, Вашингтон и поставя основите на Mars като сладкарска компания. През 1920г. Форес Е. Марс се присъединява към баща си в бизнеса и заедно те пускат на пазара шоколадовия десерт MILKY WAY®. През 1932г., Форест-старши се мести във Великобритания с мечтата да изгради бизнес, базиран на философията за „взаимност от ползите" за всички заинтересовани страни—визия, която стои в основите на създаването на Mars, Incorporated и това, което сме днес. Базирана в МакЛийн Вирджиния, Mars има нетни продажби за повече от 33 милиарда долара, шест бизнес сегмента включително продукти за животни, шоколадови изделия, Wrigley, храни и напитки и симбионауката и повече от 75, 000 работници по света, които прилагат Принципите в действие на Mars за да направят по-добър живота на хората и на Планетата чрез нашите действия.
Марките Mars включват: Продукти за животни – PEDIGREE®, ROYAL CANIN®, WHISKAS®, BANFIELD® Pet Hospital, NUTRO®, SHEBA®, DREAMIES® и CESAR®; Шоколадови изделия – M&M'S®, SNICKERS®, DOVE®, GALAXY®, MARS®, MILKY WAY® and TWIX®; Wrigley – DOUBLEMINT®, EXTRA®, ORBIT® and 5™, бонбоните SKITTLES® и STARBURST®, и ментовите бонбони ALTOIDS® и LIFESAVERS®. Храни –UNCLE BEN'S®, DOLMIO®, EBLY®, MASTERFOODS®, SEEDS OF CHANGE® и ROYCO®; Напитки – ALTERRA ® Coffee Roasters, THE BRIGHT TEA CO.® , DOVE®/GALAXY® и FLAVIA® ; Симбионаука – COCOAVIA® и WISDOM PANEL®.

За повече информация, моля посетете www.mars.com. Следете ни и на: facebook.com/mars, twitter.com/marsglobal, youtube.com/mars.

 

Станете почитател на Класа