×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 277

Airbus A350 XWB завършва околосветския си полеви тест

Най-новият в света Widebody самолет - Airbus A350-900, завърши успешно серия от полеви тестове и беше ентусиазирано посрещнат във всеки от 14-те града, които посети за последните 3 седмици. При техническия полеви тест самолетът трябваше да демонстрира готовността си за авиационните операции в глобален мащаб. Последната серия от прочувания се изисква за Type Certification, която се очаква в Q3 тази година.

A350 XWB завърши полевия тест след като кацна в Тулуза, Франция на 13ти август, излитайки от Хелзинки, Финландия. Тестовият самолет MSN 005 беше използван за впечатляващото 20 дневно пътуване, като прелетя през Северния полюс, всички океани и кацна на 14 големи международни летища от цял свят. По време на околосветското си пътешествие самолетът прелетя приблизително 151,300 km за 180 летателни часа, изпълнявайки всички полети по разписание. Самолетът бе пилотиран от летателните екипи на Airbus и Qatar по маршрута от Доха до Пърт, Москва и Хелзинки. Airworthiness Authority pilots от Европейската агенция за авиационна безопасност също взеха участие.

Важен момент беше пътуването от международното летище Тамбо в Йоханесбург, разположено на 1,694м надморска височина, до Сидни, като така се демонстрира отличното представяне на A350 при летища с висока надморска височина. Полетите, от Йоханесбург до Сидни и от Окланд до Сантяго де Чиле, демонстрираха също неговата способност да лети на ултра-дълги разстояния или Extended range Twin Operations (ETOPS).

„Самолетът се представи забележително добре и утвърди високата степен на развитие, която демонстрира през цялото време на нашите тестове. Подготвени сме за Type Certification в предстоящите седмици, както бе планирано", каза Ф. Алонсо, главен вицепрезидент самолетни и интеграционни тестове, и добави: „Искрено вярвам, че самолетът е в състояние да влезе в употреба и да отговори на очакванията на нашите клиенти."
Техническият полеви тест, започна на 24ти юли в Тулуза, Франция и включваше следните дестинации: Франкфурт, Сингапур и Хонг-Конг. На третото пътуване самолетът посети Йоханесбург, Сидни, последвани от Окланд, Сантяго де Чили и Сао Пауло. Четвъртото и последно пътуване включваше Пърт, Доха, Москва и Хелзинки.
На всяка дестинация A350 XWB се представи както бе предвидено и по график. Направени бяха проверки при стандартната поддръжка, както и типични летищни операции. Способността за автоматично кацане на A350 XWB също беше успешно демонстрирана по време на вътрешен полет в Йоханесбург.
A350 XWB е най-новото попълнение във водещата на пазара продуктова линия Airbus Widebody. Като предлага на клиентите си 25% по-малко изгаряне на гориво, изцяло новият среден клас на дълги разстояния A350 XWB включва три версии от 276 до 369 места.

A350 има фюзелаж и криле от карбонови влакна и задава нови стандарти по отношение на пътническия опит, операционната ефективност и финансовата ефективност. В края на юни 2014 самолетът A350 XWB има 742 поръчки от 38 клиента от цял свят.

Първи полет: 24ти юли – 26ти юли
Тулуза – Икалуит – Фракфурт – Тулуза

Втори полет: 27ми юли – 1ви август
Тулуза – Хонг-Конг – Сингапур - Хонг-Конг – Тулуза

Трети полет: 2ри август – 8ми август
Тулуза – Йоханесбург – Сидни – Окланд – Сантяго де Чиле – Сао Пауло – Тулуза

Четвърти полет: 9ти август – 13ти август
Тулуза – Доха – Пърт – Доха – Москва – Хелзинки - Тулуза

 

Станете почитател на Класа