Adidas с нова екологична серия от рециклирани океански отпадъци

Първата партида от обувки Adidas, изработени от океанска пластмаса е вече достъпна. Марката за спортни стоки си партнира с Parley for the Oceans, създавайки Adidas х Parley, които е направени от пластмаси, събрани в крайбрежните райони на Малдивите, както и от незаконни дълбоководни хрилни мрежи, пише "Монитор".

 

Adidas партнира с Parley for the Oceans през април 2015 г. и показа Adidas х Parley на Parley „Океани. Климат. Живот” по-късно през годината. Двете организации измислиха метод за превръщането на пластмаса събирана от океана в технически влакна, прежди, които могат да бъдат използвани за производство на действителни продукти.

 

Adidas х Parley е само един от многото продукти, които Adidas е способен да произвежда с помощта на Parley Ocean Plastic. Една от основните цели на партньорството е да се разработят и поддържат нови технологии, за да се рециклират пластмасовите отпадъци в океана, осигурявайки използването на тези отпадъци, като не биват връщани в океаните.

 

Получения от рециклираната пластмаса материал е кръстен Parley Ocean Plastic и се използва за горната част на Adidas х Parley. Освен това, обувката е произведена, използвайки производствения, която позволява дизайна да бъде персонализирани за нуждите на евентуалния ползвател.

 

Станете почитател на Класа