Wizz Air назначава Йозеф Южели за оперативен директор полети и член на ръководния екип на компанията

Wizz Air Holdings plc ('Wizz Air') най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа, обяви днес, че назначава Йозеф Южели за оперативен директор полети и член на ръководния екип на компанията. Назначението влиза в сила веднага.

Южели се присъединява към Wizz Air през 2004 като директор покупки и търговски партньори, и през последните 12 години е ръководил различни търговски отдели и организации, включително и настоящата позиция директор летищно развитие от 2012. Преди WIZZ, Южели, 49, е развивал богат търговски и мениджърски опит в Malév Hungarian Airlines и Procter & Gamble. Йозеф има диплома за трафик и транспортно инженерство от Budapest University of Technology and Economics.

Йозеф Варади, главен изпълнителен директор на Wizz Air, каза: "Йозеф е в авиокомпанията от нейния старт и през годините е натрупал задълбочени познания за индустрията. Неговият управленски опит и дълбоко познаване на бизнеса ще осигури лидерство на ключовите отдели в рамките на полетната експлоатация, включително летателна и кабинна дейност, планиране и оперативен контролен център. Това отново е идеален пример за успешната формула WIZZ, където умната и упорита работа, ангажираност и всеотдайност дават резултат в развитие на кариерата във висшия мениджмънт. "

 

 

Станете почитател на Класа