Започна истерията около домейните на кирилица

Google е заявила домейните на кирилица Джимейл.бг за електронната си поща и ютюб.бг за сайта си за видео съдържание YouTube, съобщи Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.
377 интернет сайтове в областта ".бг" вече са достъпни в световната мрежа, като първите реално действащи домейни на кирилица в пространството ".бг", са на Държавен фонд земеделие - дфз.бг и Девета френска гимназия "Алфонс Дьо Ламартин" - фег.бг.
Вече има информационни сайтове с домейни на кирилица, както и интернет страници на винопроизводители, детективи и пластични хирурзи, казват от МТИТС.
Повече от 7000 интернет имена с окончание ".бг" са заявени от граждани и фирми, като хиляди са в процес на обработка. Над 1500 от тях са преминали анализа за съответствие с критериите за регистрация. Общественият съвет към министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията е утвърдил списък с резервирани над 32 000 интернет имена на кирилица на географски, културни забележителности и държавни институции.

Станете почитател на Класа