Цената на новия iPhone

Задавали ли сте си въпроса колко струва на Apple производството на нейните смартфони в сравнение с цената, на която ги продава? iPhone 8 Plus е един от най-скъпите за продукция смартфони на компанията, но ръстът в цената му ще позволи на технологичния гигант да поддържа здравословна норма на печалба, пише CNBC.
Общата стойност на материалите, вградени в 5,5-инчовия iPhone 8 Plus с 64GB памет е $288,08, показва "разбивка" на IHS Markit. Това е повече, отколкото вложените $277,66 в iPhone 7 Plus. Но базовата цена на iPhone 8 Plus е $799, което е с $30 повече, отколкото на предшественика му.
Междувременно, сметката за частите на iPhone 8 е $247,51, което е с $10 повече, отколкото при iPhone 7. Но iPhone 8 има стартова цена от $699, което е с $50 над тази на iPhone 7.
Нови опции като безжичното зареждане и процесора A11 допринасят за ръст на цената.
Apple е изключително успешна в традицията да поддържа високи нива на печалба, като в същото време увеличава цената на своите смартфони. Въпреки, че компанията е вторият по големина производител на смартфони, тя прибира почти цялата печалба в сектора.
Гигантът от Купертино докладва брутна печалба от 38,5% за второто тримесечие на годината. Според анализатори за третото маржинът ще е малко по-малък - 37,9%.
IHS Markit не е правил анализ на цената на компонентите на струващия $999 iPhone X, но апаратът определено ще е по-скъп от моделите на iPhone 8, защото има OLED дисплей и усъвършенствани сензори, които дават възможност за отключването му със сканиране на лице.

Станете почитател на Класа