Нов глобален център у нас

Atos откри глобален IT център за компетенции с 400 служители в София, като в рамките на 5 години смята да удвои персонала, съобщи френската компания. Центърът ще има ключово значение в развитието на капацитета и технологичната експертиза на Atos в индустрията за производство на храни и напитки. Новата структура вече работи по проекти на клиента Coca-Cola Hellenic Bottling Company.
"За нас е чест да открием този уникален за нашата компания център за компетенции в България. Изключително сме впечатлени от качеството на услугите и новаторския подход на българските ITспециалисти и нашата цел ще бъде да допринесем към възможностите на вече съществуващия екип с нашата глобална експертиза. Центърът за компетенции активно ще назначава топ IT професионалисти, които да се присъединят към екипа", заяви Урсула Моргенстерн, глобален директор "Бизнес и платформи" на Atos.
Откриването на центъра е предшествано от подписване на стратегически договор между Atos и Coca-Cola Hellenic Bottling Company (CCHBC), една от най- големите бутилиращи компании на брандовете на The Coca-Cola Company в света и придобиването на българската компания, специализирана в предоставянето SAP услуги InfoPartners.
От Atos имат 5-годишен договор, с който поемат изцяло разработката и управлението на ключови IT приложения, които обслужват бизнеса на CCHBC.

Станете почитател на Класа