Уиз Еър чака решение за летищните такси

Нискотарифната авиокомпания "Уиз еър" все още очаква решението на Върховния административния съд(ВАС), пред който обжалва решението на Летище София да се изравнят таксите за обслужване на самолети от двата терминала.
Ако се наложи, компанията е решена да се обърне и към европейските институции, заяви Габор Васархели - мениджър корпоративни клиенти на компанията.
Според нискотарифния авиопревозвач, изравняването на таксите за обслужване на двата терминала е довело до нарушаване на конкурентната среда.
Като цяло сме доволни от услугите, които Терминал 1 предоставя, но тази практика нарушава конкурентната среда и създава конкурентно предимство на авиолиниите и операторите, които ползват Терминал 2, посочи Васархели.
Двата терминала представляват два различни типа продукти, които се предоставят и за поддръжката, и за експлоатацията им. Разходите са различни и това би следвало да е отразено и в таксите, добави той.
Летище София търпи загуби от порядъка на 8-10 милиона лева годишно заради уеднаквяване на таксите за двата терминала, смята Васархели, според когото през следващата година се очаква 30 % ръст на пътниците, превозени в България. За десетте месеца на тази година са превозени 2 милиона пътници, което представлява ръст от 43 %

Станете почитател на Класа