Епъл ще репатрира целия си кеш

Apple обяви вчера, че ще направи принос в американската икономика с $350 млрд. през следващите 5 години, макар да не е ясно как компанията е постигнала това число, съобщи CNBC. Компанията обеща да открие 20 000 нови работни места и да отвори нов център за разработки.
Apple казва, че ще плати $38 млрд. данък за потоците си от пари в брой, които смята да върне в САЩ. Това означава, че ще трябва да репатрира всичките си $250 млрд., които се намират в чужбина.
Компанията ще вложи над $30 млрд. в капиталови разходи през следващите пет години, като $10 млрд. от тях ще са в центровете за съхранение на данни в САЩ.
Допълнително технологичният гигант смята да увеличи фонда си за иновации от $1 млрд. на $5 млрд.
Обявлението вдига летвата пред компанията с най-висока пазарна капитализация да продължи своята доминираща роля и ръст на фона на политическия натиск върху големите технологични компании. През 2016 г. новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп призова компанията да намали зависимостта си от китайски доставчици, като обеща да я накара да построи голям завод в САЩ или много големи заводи в Щатите.

Станете почитател на Класа