Отстранен е проблемът със Скайп

Microsoft обяви, че няма проблем със Skype и уязвимостта, която застрашава сигурността на целия компютър, е отстранена още през октомври м. г. Реакцията на компанията е заради обявената по-рано тази седмица новина, че в Skype има проблем, който ще наложи пренаписването на цялото приложение, отбелязва онлайн изданието The Register.
Проблемът е открит от германския специалист по киберсигурност Стефан Кантак. Той казва пред онлайн изданието ZDNet, че е уведомил Microsoft още през септември миналата година. Тогава е получил отговор, че решаването на проблема ще отнеме пренаписване на голяма част от кода на Skype и това ще бъде направено с изцяло нова версия на приложението, а не като отделно обновление.
Microsoft обаче сега казва, че въпросната нова версия на Skype е Skype 8, която е пусната през октомври. Тя заменя Skype 7.40, в която действително има проблем. Компанията препоръчва на всички потребители, които използват версия на Skype по-стара от 8, да инсталират актуалната модификация. Microsoft също така уточнява, че проблемът не е в самия Skype, а в софтуера, който Skype използва, за да се обновява

Станете почитател на Класа