×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 268

Силен ръст при покупките на изплащане у нас

  • Продажбите на смартфони на изплащане са се удвоили

Мая Цветкова

 

През първата половина на 2014 г. продажбите на смартфони на изплащане са се увеличили с 250% в сравнение със същия период на 2013 г. Покупките на таблети също отбелязват значителен ръст за периода от близо 50% на годишна база. Това сочи проучване на „БНП Париба Лични Финанси" за България за първата половина на тази година. Данните показват, че има огромен ръст на покупките на мобилни и свързани с интернет устройства, и че все повече българи имат постоянен достъп до глобалната мрежа. Според експертите на компанията, това беи магла дя доведе до бърза промяна на икономическата среда и много сектори ще трябва да се адаптират към новата мобилна реалност.

 

Предполага се, че такова широко навлизане на мобилни свързани с интернет устройства ще промени осезаемо икономическата среда. В резултат на това редица бизнес сектори ще трябва да се адаптират и да се развият. Между тях са: банковото дело, търговията на дребно и услугите, маркетинга, медиите, развлеченията, издателската дейност, програмирането и т.н. Според статистиката на компанията, смартфоните са се придвижили напред в класацията до 3-та позиция, след като бяха 4-ти в предишното издание. Таблетите също са се придвижили нагоре и в момента са на 5-то място сред най-предпочитаните стоки, които се купуват на изплащане.

 

Целта на „Топ 10 на изплащане" е да даде ясна картина на потребителското търсене, поясняват от банката. Макар и посоченото проучване да не обхваща целия пазар на стоки на изплащане, то може да се счита за представително в голяма степен, тъй като „БНП Париба Лични финанси" е най-голямата компания в този пазарен сегмент с дял с около 30%. Рейтингът класира най-търсените модели сред 10-те най-търсени типа продукти, според данните от постъпилите молби за потребителски кредит от „БНП Париба Лични финанси", България за покупка на стоки на изплащане. Новото издание е базирано на приблизително 184 000 молби, получени през първата половина на 2014 г. Това е ръст от близо 30% на годишна база. Повече от 60% от молбите са за 10-те най-търсени стоки.

Станете почитател на Класа