Петя Димитрова, изпълнителен директор и член на съвета на директорите на Юробанк И Еф Джи България: До 2 месеца стъпваме и на застрахователния пазар

- Какви са плановете на обединената банка за бъдещото й развитие? - Това, което сме правили досега, ще продължи и за в бъдеще. Ще се развиваме като универсална банка както в корпоративното банкиране, така и в банкиране на дребно. Нашето желание е да обхванем цялата страна.
- Какви са плановете на обединената банка за бъдещото й развитие? - Това, което сме правили досега, ще продължи и за в бъдеще. Ще се развиваме като универсална банка както в корпоративното банкиране, така и в банкиране на дребно. Нашето желание е да обхванем цялата страна. През целия период на сливането вървяхме в бизнес насоката. Целта ни е да разширим бизнеса си и да се утвърдим в България. Новите направления са планирани и ще се разрастват – и в сегмента на банкирането, и на застраховането, и на взаимните фондове, където искаме да навлезем. Ще продължим да инвестираме в клоновата мрежа, в технологии и персонал. Клиентите не избират банка само защото им е трябвал кредит - това е много важно да се разбере от хората. Всякакви финансови решения, които човек взема през житейския си път, минават под една или друга форма през дадена банка. Това обуславя възможността хората да изградят дългосрочен стереотип на мислене съвместно с избраната от тях финансова институция. - Докога ще използвате марката „Пощенска банка“? - Процесът трябва да е плавен. Все още Юробанк не е достатъчно познато име на пазара и не сме си поставили определена дата за краен срок. Идеята е нещата да се движат постепенно – ние да сме готови и клиентите също. - Кога предвиждате да стартирате бизнеса с взаимни фондове и застраховки? - В края на 2007 г. Компаниите първо трябва да се регистрират, да вземат всички разрешителни за работа и от януари 2008 г. тези бизнес направления да стартират. Доста от оперативната работа вече е свършена. - Какви ще са стъпките в развитието на корпоративната социална отговорност на новата институция? - Много сме горди, че направихме програмата „Силен старт“, насочена към средното образование, защото доста от компаниите влагат повече във висшето. Искахме да започнем от по-рано, защото тези деца са наистина способни, умни – за да могат те да видят, че още от тази възраст могат да изпитват удовлетворение от труда, който са показали. Това би им помогнало да продължат стремежа си към израстване, и им носи голяма мотивация. Имаме и програми, насочени към висшето образование. Участието ни в подобни програми категорично ще продължи и за в бъдеще, а имаме и желание да ги разширим.

Станете почитател на Класа