МС одобрява допълнителни трансфери по бюджетите на 6 министерства

МС одобрява допълнителни трансфери по бюджетите на 6 министерства
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    23.11.2023
  • Сподели:

Министерският съвет ще одобри в четвъртък допълнителни разходи и трансфери по бюджетите на няколко министерства и ведомства, предаде dariknews.bg.

 



Министрите ще одобрят допълнителни разходи по бюджета на Министерството на външните работи за 2023 г., както и на Министерството на здравеопазването за 2023 г. и Министерството на културата.

Правителството ще одобри и вътрешнокомпенсирани промени на утвърдените разходи по области на политики/бюджетни програми по бюджета на Министерството на икономиката и индустрията за 2023 г.

Предстои и одобрение на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на младежта и спорта за 2023 г. за изплащане на минимални диференцирани размери на паричните средства за физическа активност, физическо възпитание, спорт и спортно-туристическа дейност.

Очаква се и одобряване на допълнителни трансфери по бюджетите на общините за 2023 г. за компенсиране на извършените от родителите разходи за времето от 1 юли до 14 септември 2023 г. за отглеждането и обучението на децата, които не са приети в държавни или общински детски градини или училища поради липса на свободни места.

Ще бъдат одобрени допълнителни разходи/трансфери за 2023 г. за изплащане на стипендии по програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби от държавни, общински и частни училища през 2023 г., както и за финансово осигуряване на дейности по Национална програма “Заедно в изкуствата и в спорта".

Министрите ще одобрят и допълнителни разходи по бюджета на Министерството на образованието и науката за 2023 г.

Станете почитател на Класа